Haben Sie Ihre Hände heute schon gewaschen?

Haben Sie Ihre Hände heute schon gewaschen?

Zum Internationalen Tag des Händewaschens

Ob svetovnem dnevu umivanju rok 

Ko razsajata prehlad in gripa, je bistvenega pomena, da poskrbimo za dovolj gibanja, zdravo prehrano in odpornost organizma, ne pozabimo pa tudi na redno umivanje rok, saj z umazanimi rokami prenašamo številne mikroorganizme. Redno in predvsem pravilno umivanje rok nam vzame malo časa, a igra zelo pomembno vlogo pri ohranjanju našega zdravja.

S pravilnim umivanjem rok odstranimo umazanijo in prehodne mikroorganizme na koži.

Pred umivanjem odstranite z rok ves nakit, roke zmočite pod tekočo toplo vodo, milo nanesite po celotni površini dlani in zapestja, ne pozabite tudi na hrbtišče rok, predele med prsti in pod nohti. Celoten potek umivanja naj traja od 20 do 40 sekund.

Za pogosto umivanje rok priporočamo izdelek Softaskin, ki vsebuje primaščevalce in ne izsuši rok. Kadar ne morete do umivalnika, si lahko pomagate tudi z osvežilnimi robčki ali razkužilom za roke, kot je na primer Softa-Man Visco Rub v obliki gela, ki ne kaplja in je namenjen hitremu in učinkovitemu razkuževanju rok brez uporabe vode. Pri uporabi razkužila ne varčujte – nanesite ga na celotno površino rok, kot če bi roke umivali z vodo. Na voljo je v vseh lekarnah.

Razkužilo uporabite:

  • na potovanjih (letalo, hotel, bazen, center dobrega počutja)
  • pri obisku javnih prostorov (stranišče, trgovinski centri, bolnišnice in zdravstveni domovi)
  • pred stikom z bolniki in po njem

Virusom so še posebej izpostavljene občutljive skupine ljudi: otroci, starejši, in ljudje z oslabljenim imunskim sistemom. S pogostim in pravilnim umivanjem rok lahko zmanjšamo verjetnost zbolevanja za različnimi virusnimi in bakterijskimi okužbami, še posebej verjetnost zbolevanja za črevesnimi nalezljivimi boleznimi.

Naredite pomemben korak k brezskrbnemu premagovanju prehladov in viroz ter si redno in pravilno umivajte roke!