Adatvédelmi irányelvek

1. Általános

A Medis Hungary Kft., (VIV Center, 2045 Törökbálint, Hosszúrét u. 1.)(továbbiakban: Medis), tiszteletben tartja az Ön személyiségi jogait, az Ön személyes adataira való tekintettel annak legmagasabb szintű védelmére. Ezért tevékenységeink megvalósításakor vállaljuk, hogy a személyes adatok védelmét szabályozó törvények és rendelkezések szerint járunk el, különösen a Magyar Köztársaság ide vonatkozó, személyes adatok védelméről szóló törvényi rendelkezésének, az elektronikus hírközlésről szóló törvénynek és az EU általános adatvédelemről szóló rendeletének megfelelően. A jelen Adatvédelmi Nyilatkozat célja, hogy arról tájékoztassa Önt , hogy milyen célból vesszük át személyes adatait, hogyan használjuk fel azokat, továbbá, hogy az Önre vonatkozó adatokkal kapcsolatban hogyan érvényesítheti ezeket a jogokat.

A Medis vállalja, hogy a jelen Adatvédelmi Nyilatkozattal összhangban használja fel az elektronikus űrlap segítségével gyűjtött személyes adatokat. Az adatok harmadik fél részére, a törvényen alapuló eseteket kivéve, semmilyen más módon nem adhatóak el, nem kölcsönözhetőek, és nem továbbíthatóak .

2. Adatkezelő

Az Ön személyes adatkezelője a Medis Hungary Kft., VIV Center, Hosszúrét u. 1., 2045 Törökbálint, Hungary, gdpr(at)medis.com, (01) 589 69 00.

Mivel az Ön személyes adatainak biztonsága kiemelten fontos számunkra, így személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban, amennyiben kérdése merül fel, egy külön felhatalmazott adatvédelmi biztos áll az Ön rendelkezésére. A Medis által felhatalmazott adatvédelmi biztos a JK Group d.o.o., Stegne 27, 1000 Ljubljana.

A felhatalmazott adatvédelmi biztossal való kapcsolatfelvételhez,-amennyiben személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos kérdése van, kérjük, küldjön e-mailt a gdpr(at)medis.com címre vagy hívja a (01) 589 69 00 telefonszámot.

A felhatalmazott adatvédelmi biztos által vizsgált összes ügyre, szigorú titoktartási kötelezettség vonatkozik.

Ez a titoktartási kötelezettség a következőkre vonatkozik:

 • A weblapunk felhasználóira,
 • A hírleveleink címzettjeire,
 • Az eseményeinken résztvevőkre,
 • A klinikai kutatásainkba bevont és ezeken részt vevő személyekre,
 • A szolgáltatásaink végfelhasználóira (beleértve az online üzletünket, a nyereményjátékainkban résztvevőket, azokat az egyéneket, akik a honlapunkról ingyen mintákat rendelnek, a Novalac termékek hűség klubjait, az Imunoglukan termékek hűségklubjait és a Medisplus.si termékek hűségklubjait),
 • A Medis-díjak verseny résztvevőire,
 • A szakértői csoportokra, akik a termékeink direkt marketingjében részt vesznek,
 • Azokra az egyénekre, akik a gyógyszerek káros mellékhatásait jelentik nálunk,
 • Az állásajánlatainkra jelentkezőkre.

3. A személyes adatok típusai

A személyes adatait kizárólag egyértelműen kinyilvánított és legitim okokból dolgozzuk fel, ezeket pedig a jelen Nyilatkozat határozza meg. A Medis VIV Center, Hosszúrét u. 1., 2045 Törökbálint, Hungary az adatminimalizálás elvei mellett kötelezte el magát, mely azt jelenti, hogy kizárólag azokat az adatokat gyűjtjük be, tároljuk és dolgozzuk fel, amelyekre feltétlen szükség van azon célok megvalósítására, amelynek érdekében azok begyűjtésre kerültek.

A személyes adatait direkt Öntől gyűjtjük be (pl. akkor adja meg a személyes adatait, amikor szolgáltatásokat rendel tőlünk, részt vesz az eseményeinken, vagy kérdéseket tesz fel nekünk).

A személyes adatait nyilvánosan hozzáférhető nyilvántartásokból is beszerezhetjük. Az alábbi személyes adatokkal dolgozunk:

 • általános információk Önről – mint például teljes név (beleértve az előtagokat és titulusokat), nem, kor és születési idő;
 • elérhetőségi adatok – például munkahelyi cím, e-mail cím, fax/telefonszám, mobiltelefonszám;
 • szakmai információk – ide tartoznak az olyan adatai, mint végzettség, szakmai képesítés, specializáció; illetve foglalkozás/betöltött munkahelyi pozíció, ügyfél referenciaszám, orvosi/gyógyászati érdekeltség, személyi azonosítószám és szakmai egyesületi tagságok;
 • technikai- és kapcsolattartási információk – ilyenek:
  • információ arról az eszközről, mellyel tartja majd velünk a kapcsolatot, információ korábbi interakciókról, prezentációkról;
  • információ az Ön által preferált kapcsolattartási módokról vagy kedvelt kommunikációs csatornájáról;
  • információ az időről, amit a velünk való kapcsolattartásra szánt, ezen interakciók helye, és az Ön visszajelzései a képviselőnkkel folytatott különböző interakciók során;
  • információ bármely más egészségügyi szervezettel való kontaktusról.

4. Az adatfeldolgozás célja és a személyes adatok osztályzása

Az Ön által megadott összes személyes adatot bizalmasan kezeljük, és kizárólag azokra a célokra használjuk fel, amelyekre Ön felhatalmazást adott. Ha további adatfeldolgozásra van szükség egy Ön által korábban nem engedélyezett cél érdekében, úgy cégünk előzetesen felveszi Önnel a kapcsolatot, és a még nem engedélyezett tárgykörre vonatkozóan engedélyt kér.

Az átláthatóság elősegítése érdekében, három csoportba foglaltuk azokat az okokat, melyek miatt a személyes adatai feldolgozásra kerülhetnek:

 1. A szakértői csoportokkal kapcsolatos feldolgozási okok
 2. Általános feldolgozási okok

1. A szakértői csoportokkal kapcsolatos feldolgozási okok

Az alábbiakban azokat az okokat mutatjuk be, melyek szakértői csoportokhoz tartozó egyének (az arra vonatkozó meghatározás, hogy ki tartozik a szakértői csoportokhoz a jelen irányelv utolsó szekciójában található) és klinikai kutatásokban résztvevők adatainak feldolgozásával kapcsolatosak

Szakmai tájékoztatás a gyógyszerekről, étrend-kiegészítőkről, orvosi eszközökről és szakmai eseményekről az egészségügy és a gyógyszerészet területén dolgozó szakemberek részére

Az egészségügyben és gyógyszertárakban tevékenykedő szakemberek nevét, családi nevét, címét és elérhetőségét, oktatási- és munkatapasztalatait, illetve egyéb munkahelyi adatait annak érdekében gyűjtjük össze, hogy szakértői információkat szolgáltassunk a gyógyszerekről, étrend-kiegészítőkről és orvosi eszközökről, melyeket az adott cég forgalmaz; illetve az eseményekről, melyeket lebonyolít.

Ezeket az adatokat az Ön beleegyezése alapján dolgozzuk fel. Ön bármikor visszavonhatja a promóciós üzenetek küldésére adott beleegyezését. A szakmai információkra vonatkozó jogaival kapcsolatos további információért olvassa el a "Jogaim" című cikket.

A szakmai információk kommunikációja alapvető tartalmi testreszabás alapján történik, ez magába foglalja a tevékenységi területét (egészségügy, gyógyszerészet), valamint azokat a válaszokat, melyeket bizonyos specifikus tartalmakra adott. Ez a testreszabás legitim érdekünk alapján történik, mely arra vonatkozik, hogy az ügyfeleinkkel való interakció során aktuális gyógyszerészeti megoldásokat kínáljunk.

Az egészségügy és a gyógyszerészet területén dolgozó szakemberek visszajelzéseinek feldolgozása a személyre szabott tájékoztatás céljából

Képviselőink által és az elégedettségi felmérésen keresztül összegyűjtött információkat azért tároljuk, hogy az egyéni preferenciákhoz igazítsuk a tájékoztatást. Ezek: az Ön által előnyben részesített kapcsolattartási mód vagy kedvelt kommunikációs csatorna; információ az időről, amit a velünk való kapcsolattartásra szánt, ezen interakciók helye, és az Ön visszajelzései a képviselőnkkel folytatott különböző interakciók során; illetve információ bármely más egészségügyi szervezettel való kontaktusról. Ezen információk legitim érdek alapján kerülnek feldolgozásra, mely magába foglalja az üzletünk hatékony és sikeres adminisztrációját és menedzsmentjét valamint azt, hogy az ügyfelekkel való interakció során aktuális gyógyszerészeti megoldásokat kínáljunk. További információkat a legitim érdekből eredő adatfeldolgozásról a jelen irányelvek 6. pontjában talál.

A gyógyszerkészítmények direkt marketingje a gyógyszertárakban és a gyógyszerészeti nagykereskedelmekben dolgozók részére

Az egészségügyben és gyógyszertárakban tevékenykedő szakemberek nevét, családi nevét, címét és elérhetőségét, oktatási- és munkatapasztalatait és egyéb munkahelyi adatait az adott vállalat által forgalmazott különböző gyógyszerek, étrend-kiegészítők és orvosi eszközök közvetlen marketingjének céljából használjuk.

Ezen információk legitim érdek alapján kerülnek feldolgozásra, mely az üzletünk hatékony és sikeres adminisztrációjára vonatkozik. További információkat a legitim érdekből eredő adatfeldolgozásról a jelen irányelvek 6. pontjában talál.

Klinikai kísérletek alkalmazása az orvostudomány különböző területein

A családnév, a keresztnév, a nem, a kapcsolati adatok és az egészségügyi adatok a klinikai kutatások kivitelezésére, valamint a folyamatban lévő klinikai kutatásokról való információnyújtás érdekében kerülnek felhasználásra. Ez az információ az Ön beleegyezése alapján kerül feldolgozásra. Ön bármikor visszavonhatja a promóciós üzenetek küldésére adott beleegyezését. A szakmai információkra vonatkozó jogaival kapcsolatos további információkért olvassa el a "Jogaim" című cikket.

Az oktatási és szerzői jogi szerződés megkötése és kivitelezése

A családnév, a keresztnév, a kapcsolati adatok és az adószám az oktatási és szerzői jogi szerződés megkötésére és kivitelezésére kerülnek felhasználásra.

Ez az információ egy szerződés alapján kerül feldolgozásra. További információkat a szerződés alapján történő adatfeldolgozásról a jelen irányelvek 6. pontjában talál.

2. Általános feldolgozási okok

A jelen kategóriában lévő adatfeldolgozási elvek relevánsak lehetnek úgy a szakértői, mint a végfelhasználói csoportok számára.

A törvényeknek és szabályzásoknak való megfelelés

Bizonyos esetekben, a törvények és szabályozások előírhatják számunkra személyes adatainak feldolgozását. Ilyen esetekben adatait törvényes alapon dolgozzuk fel, személyes adatainak ilyen jellegű feldolgozása vagy kommunikációja kötelező számunkra.

A jelentkezők által benyújtott jelentkezési adatok megőrzése, sikertelen álláspályázat esetén

A családnév, a keresztnév, az e-mail cím, a lakcím, a mobiltelefonszám és az önéletrajz a toborzás és a jelenlegi álláslehetőségekről való információnyújtás céljából kerül felhasználásra. Ez az információ az Ön beleegyezése alapján kerül feldolgozásra. Ön bármikor visszavonhatja a promóciós üzenetek küldésére adott beleegyezését. További információkat a „Jogai” részben talál.

A Medis által szervezett nyereményjátékok megvalósítása

A családnév, a keresztnév, a nem, a kor, az e-mail cím és a lakcím a nyereményjátékok megvalósítása céljából kerül felhasználásra. Ez az információ az Ön beleegyezése alapján kerül feldolgozásra. Ön bármikor visszavonhatja a promóciós üzenetek küldésére adott beleegyezését. További információkat a „Jogai” részben talál.

Ingyenes minták kiküldése a feliratkozók részére

A családnév, a keresztnév, a nem, a kor, az e-mail cím és a lakcím az ingyenes minták kiküldése céljából kerül felhasználásra. Ez az információ az Ön beleegyezése alapján kerül feldolgozásra. Ön bármikor visszavonhatja a promóciós üzenetek küldésére adott beleegyezését. További információkat a „Jogai” részben talál.

A Novalac hűségklubhoz való hozzáférés és felhasználás engedélyezése

A családnév, a keresztnév, a nem, a kor, az e-mail cím, a lakcím és a gyermek neve a hűségklub érdekében kerül felhasználásra. Ez az információ az Ön beleegyezése alapján kerül feldolgozásra. Ön bármikor visszavonhatja a promóciós üzenetek küldésére adott beleegyezését. További információkat a „Jogai” részben talál.

Az Imunoglukan hűségklubhoz való hozzáférés és a felhasználás engedélyezése

A családnév, a keresztnév, a nem, a kor, az e-mail cím és a lakcím a hűségklub érdekében kerül felhasználásra. Ez az információ az Ön beleegyezése alapján kerül feldolgozásra. Ön bármikor visszavonhatja a promóciós üzenetek küldésére adott beleegyezését. További információkat a „Jogai” részben talál.

Az Ön kérése alapján a felhasználókkal történő kommunikáció, a kérés csatornájától függetlenül (e-mail, a honlapunkon történő kapcsolati űrlap kitöltése, telefonhívás stb.)

A családnév, a keresztnév, a nem, a kor, az e-mail cím és a lakcím az Ön kérése alapján kerül felhasználásra. Ez az információ legitim érdekünkben kerül felhasználásra annak érdekében, hogy az ügyfeleinket további információkkal és bemutatókkal lássuk el szolgáltatásaink javítása érdekében. További információkat a legitim érdekből eredő adatfeldolgozásról a jelen irányelvek 6. pontjában talál.

A Medis-díjak verseny kivitelezése

A családnév, a keresztnév, a lakcím, az elérhetőség, a tanulmányok, a munkatapasztalat és az egészségügyi szakemberek munkájával kapcsolatos adatok a Medis-díjak verseny kivitelezése céljából kerülnek felhasználásra. Ez az információ az Ön beleegyezése alapján kerül feldolgozásra. Ön bármikor visszavonhatja a promóciós üzenetek küldésére adott beleegyezését. További információkat a „Jogai” részben talál.

Hírlevelek továbbítása a végfelhasználók számára

A családnév, a keresztnév, a nem, a kor, az e-mail cím és lakcím a hírlevelek továbbítása érdekében kerülnek felhasználásra. Ez az információ az Ön beleegyezése alapján kerül feldolgozásra. Ön bármikor visszavonhatja a promóciós üzenetek küldésére adott beleegyezését. További információkat a „Jogai” részben talál.

A hírlevelek továbbítása alapvető tartalmi testreszabás alapján történik, azon termékek alapján, amelyek iránt érdeklődést mutatott, vagy amelyeket az online üzletben vásárolt. Az ilyen jellegű testreszabás legitim érdekünkben kerül felhasználásra, mely arra vonatkozik, hogy az ügyfeleinket további információkkal és bemutatókkal lássuk el, a szolgáltatási portfóliónk javítása érdekében.

A partnereink és potenciális partnereink felé történő hírlevél továbbítás

A családnév, a keresztnév, és az e-mail cím a hírlevelek továbbítása érdekében kerülnek felhasználásra. Ezen információk legitim érdek alapján kerülnek feldolgozásra, mely üzletünk hatékony és sikeres adminisztrációjának elősegítését foglalja magába. További információkat a legitim érdekből eredő adatfeldolgozásról a jelen irányelvek 6. pontjában talál.

5. Adatfelhasználók

Az adatkezelő az Ön személyes adatait harmadik fél részére is továbbíthatja. A harmadik fél által történő információhoz való hozzáférés és az általa történő adatok feldolgozása azon célokra korlátozódik, melyek érdekében ezen adatok begyűjtésre kerültek. Minden olyan harmadik személy, akinek átadhatjuk az adatait, köteles betartani az alkalmazandó törvényeket, szabályozásokat, valamint az adatvédelmi irányelvek előírásait.

A személyes adatait a következőknek továbbíthatjuk:

 1. A társult vállalkozásaink a következők:
 • Medis, d.o.o., Brnčičeva 1, 1000 Ljubljana, Szlovénia
 • Medis GmbH, campus 21, Europaring F15/301, A-2345 Brunn am Gebirge, Ausztria
 • Medis Pharma Bulgária EOOD, Sofia 1700, 31, Prof. Atanas Ishirkov street, office № 6, Bulgária
 • Medis International d.o.o. Sarajevo, Ahmeda Muratbegovića 2, 71000 Szarajevó, Bosznia-Hercegovina
 • Medis Adria d.o.o., Buzinska cesta 58, 10000 Zágráb Horvátország
 • Medis Hungary Kft., VIV Center, Hosszúrét u. 1., 2045 Törökbálint
 • MEDIS MAKEDONIJA DOOEL Skopje, Ul. Naum Naumovski Borče 50/2–11, 1000 Skopje, Macedón Köztársaság
 • Medis Poland Sp. z o.o., Ul. Aleksandra Wejnerta 21/23 lok. 8, 02- 619 Warszawa, Lengyelország
  Medis RO S.R.L., 22 Nicolae Caramfil Street, Apt. 103, 014143 Bucharest, Románia
 • Medis Pharma d.o.o. Beograd, Milutina Milankovića 11b, 2 sprat, 11070 Novi Beograd, Szerbia
 • Medis Pharma Slovakia s.r.o., Europeum City Center, Regus - 1st floor, Suche myto 1, Bratislava 81103, Szlovákia
 • Medis Pharma Lithuania UAB, Kuršių g. 7-23, LT-48107 Kaunas, Litvánia
 • Medis Pharma s.r.o., Národní 60/28, Nové Město (Praha 1), 110 00 Praha, Csehország
 1. Vállalatok, melyek cégünk megfelelő működéséhez nyújtanak támogató szolgáltatásokat (a postai szolgáltatások, a szállítmányozók, a fájl- és adathordozó-megsemmisítő szolgáltatók, a szoftverszervízzel és karbantartással összefüggésben lévő informatikai szolgáltatók, a hírlevelek és egyéb e-mail (Sendinblue) küldéséhez szükséges online eszközöket szolgáltatók, CRM szolgáltatók (VEEVA), jogi szolgáltatók, adminisztrátorok és webmesterek stb.).
 2. Amennyiben a törvények, valamint a szabályozások előírják, adatokat biztosítunk a közigazgatási szerveknek (pl. adóhatóságok, bírósági kérelmek stb.).
 3. Nagykereskedelmi drogériák és gyógyszertárak, ahol közvetlen marketinget folytatunk.
 4. Amennyiben törvény előírja, személyes adatokat szolgáltatunk az egészségügyi szervezetek, vagy intézmények számára.

Bizonyos személyes adatokat a fentiekben feltüntetett harmadik féllel is megosztunk. Gondoskodunk arról, hogy harmadik felek, csak a jelenlegi nyilatkozatba foglalt célok érdekében férjenek hozzá az Ön adataihoz. Megfelelő intézkedéseket teszünk annak érdekében, hogy biztosítsuk, hogy személyes adataihoz, a fent említett harmadik felek kizárólag azon alkalmazottai férjenek hozzá, akiknek a munkájuk elvégzéséhez van szükségük az Ön személyes adataihoz való hozzáférésre.

A személyes adatokhoz való hozzáférést a Medis és társult vállalkozásai alkalmazottaira korlátozzuk. Minden olyan alkalmazottnak, aki hozzáfér a személyes adatokhoz, köteles az általa feldolgozott adatokat védelmezni.

Az Ön személyes adatait a Medis és társult vállalkozásai bármely országban felhasználhatják, beleértve olyan országokat is, ahol az adatvédelmi szabályok nem biztosítanak olyan védelmet, mint az adatok származási országában vagy az Európai Gazdasági Térségben.

Az erre vonatkozó adatvédelmi és biztonsági szabályokkal összhangban megtesszük a megfelelő intézkedéseket annak biztosítására, hogy az Ön személyes adatai védettek legyenek és biztonságosan kezeljék azokat abban az esetben is, ha külföldre kerülnek. Ezeket az intézkedéseket megfelelő szerződés-keretek megkötésével definiáljuk, melyek az Ön személyes adatainak a védelmét szabályozzák.

6. A személyes adatok felhasználásának jogi alapjai

A következő jogi okokból használjuk fel az Ön adatait:

 • Az Ön határozott beleegyezése szerint– esetenként felkérhetjük Önt, hogy egyezzen bele a személyes adatai más célokkal történő felhasználására. Tekintse meg az Ön jogai részt a jogait illetően, amennyiben az adatait a beleegyezésével felhasználjuk;
 • Legitim érdek - az Ön személyes adatainak feldolgozása segíthet ügymenetünk fejlesztésében, valamint szolgáltatásaink zavartalan működésében. Emellett az Ön személyes adatainak felhasználása lehetővé teszi számunkra, hogy kommunikációnkat személyre szabottá tegyük és fejlesszük , valamint, hogy az Ön szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatos tapasztalatai eredményesek és sikeresek legyenek. Legitim üzleti érdekeink lehetnek:
  • hatékony és eredményes ügyvitel és vállalatvezetésünk fejlesztése;
  • ügyfeleink számára a termékeinkhez történő gyors és könnyű hozzáférés biztosítása;
  • belső ügymenetünk valamint az ügyfélkapcsolati menedzsment irányelveinek való megfelelőség fenntartása;
  • egészségügyi termékekkel kapcsolatos korszerű megoldások biztosítása az ügyfelekkel történő interakciók során ;
  • ajánlataink fejlesztése céljából a vásárlóink felé történő kapcsolódó információk és előadások szolgáltatása.
 • Amennyiben személyes adatait legitim érdek alapján dolgozzuk fel, ezt a jelenlegi irányelvben pontosan jelezzük, vagy egy külön űrlapon tájékoztatjuk Önt erről.
 • Szerződéses, vagy előszerződéses kapcsolat esetén - a személyes adatait a szerződéskötés, vagy -megvalósítás érdekében dolgozzuk fel. Személyes adatait a szerződés időtartama alatt dolgozzuk fel, beleértve a szavatosságot, vagy bármilyen más feltételt, mely a megkötött szerződésből ered (pl. Az online üzletben feladott rendeléseinek teljesítése)
 • A törvény rendelkezései szerint- személyes adatai akkor kerülnek feldolgozásra, amikor a törvény előírja ezt (például az adójogszabályok).

Ön köteles biztosítani számunkra mindazon személyes adatait, amelyek a törvényekkel és előírásokkal összhangban kerülnek begyűjtésre és feldolgozásra. A szerződéskötés (és -megvalósítás) érdekében a személyes adatait önkéntesen adja meg. Mindazonáltal szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy amennyiben Ön nem biztosítja részünkre azon személyes adatait amelyekre szükségünk van egy bizonyos szolgáltatás nyújtásához (pl. abban az esetben, ha online üzletünkben vásárol egy terméket, szükséges megadnia egy e-mail címet annak érdekében, hogy lehetővé tegye számunkra rendelése feldolgozását), abban az esetben az adott szolgáltatást nem áll módunkban az Ön részére teljesíteni.

A beleegyezése alapján történő adatfeldolgozás esetében a személyes adatok megadása minden esetben önkéntes és Önre nézve nem jár semmilyen negatív következménnyel. Mindazonáltal fel szeretnénk hívni a figyelmét arra, hogy beleegyezése nélkül, vagy beleegyezésének visszavonását követően bizonyos szolgáltatásokat nem tudunk biztosítani Önnek (pl. A Novalac hűségklub használata).

7. Megőrzési idő

Az összes általunk feldolgozott személyes adatot a törvényekkel és szabályozásokkal összhangban tároljuk és kizárólag annyi ideig őrizzük, ameddig el nem érjük azokat a célokat, amelyek érdekében azok begyűjtésre kerültek.

Amikor az Ön személyes adatainak megőrzését a törvény előírja, adatai a törvény előírásainak megfelelően kerülnek megőrzésre.

Amennyiben személyes adatai begyűjtésének oka szerződéses ok, az adatok a szerződés teljes időtartama alatt megőrzésre kerülnek, beleértve a szavatossági időszakot, vagy bármilyen más időszakot, amely a megkötött szerződésből ered.

Amennyiben személyes adatai begyűjtésének oka az Ön kinyilvánított beleegyezése, adatait véglegesen, vagy a beleegyezés visszavonásáig tároljuk. Amennyiben megvalósulnak azok a célok, amelyek megvalósítása érdekében személyes adatai feldolgozásra kerültek, adatait töröljük, még abban az esetben is, ha a beleegyezését nem vonja vissza. Például abban az esetben, ha egy nyereményjátékot szervezünk, az adatgyűjtés és -feldolgozás célja a díjak odaítélésének pillanatában teljesül, ebből kifolyólag az összes résztvevő adatait töröljük (azon adatok kivételével, melyekre jogi okokból van szükségünk), még abban az esetben is, ha a beleegyezés nem került visszavonásra, mivel az adatbegyűjtés célja teljesült (azaz a díj odaítélésre került).

8. Adatvédelmi módszerek

A Medis elkötelezi magát az Ön által megadott személyes adatok védelme mellett. Medis mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza a személyes adatok megsértését, vagy az ezekkel történő visszaélést.

A személyes adatokat papír alapon, vagy digitálisan tároljuk. Minden papíralapú dokumentum, mely a személyes adatait tartalmazza, védett helyen kerül tárolásra, a számítástechnikai rendszereinket pedig olyan technikai és szervezeti intézkedések biztosítják, amelyek megakadályozzák az Ön személyes adatai véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, módosítását, az adatok jogosulatlanul történő nyilvánosságra hozatalát, illetve az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést.

Az általunk használt technikai, valamit szervezeti intézkedések, melyeket arra használunk, hogy megvédjük személyes adatait az alábbiakat tartalmazzák, viszont nem korlátozódnak ezekre:

 • Rendszeres biztonsági mentések, melyek megfelelően vannak biztosítva.
 • A személyes adatokhoz való hozzáférés korlátozása.
 • A munkavállalók rendszeres képzése a személyes adatok védelmére vonatkozóan, és az alkalmazottak munkájának a felügyelete.
 • Jelszórendszer.
 • A megfelelő szoftvervédelem használata.

A megőrzési időszak leteltét, vagy a megadott hozzájárulás visszavonását követően, az adatok (ezek másolatait is beleértve) azonnal, visszavonhatatlanul és véglegesen törlésre kerülnek. Azok a személyes adathordozók, melyeken ilyen adatok találhatók, szintén végleges megsemmisítésre, vagy törlésre kerülnek.

A személyes adatok védelmének megsértése esetén haladéktalanul tájékoztatjuk az illetékes felügyeleti hatóságot. Szlovénia esetében az illetékes hatóság, mely a személyes adatok védelmével foglalkozik az információbiztos. További információkat az illetékes hatóság működésével kapcsolatosan a honlapjukon talál. Abban az esetben, ha a személyes adatok védelmének megsértése esetén bűncselekmény gyanúja merül fel, haladéktalanul értesítjük a rendőrséget vagy az illetékes ügyészséget.

Abban az esetben, ha a személyes adatok védelme magas kockázattal járóan sérül, mely veszélyezteti azoknak az egyének a jogait vagy szabadságát, akiknek az adatai feldolgozásra kerülnek, késedelem nélkül értesíteni fogjuk Önt erről a jogsértésről.

9. A jogai

A Medis biztosítja az Ön személyes adatai feldolgozására vonatkozó jogainak gyakorlását.

A termékekről kapott hírlevelektől való visszalépés

Ha nem szeretne további tájékoztatást kapni a Medis által forgalmazott termékekről, akkor lépjen kapcsolatba velünk e-mailen keresztül a gdpr(at)medis.com, vagy hívjon minket a (01) 589 69 00 számon, vagy tájékoztassa szakemberünket látogatása alkalmával (amennyiben Ön egészségügyi, vagy gyógyszerészeti szakember)

Az érintett bármikor kérheti a Medis, hogy:

 • erősítse meg, hogy az érintettel kapcsolatos adatok feldolgozásra kerülnek, vagy nem.
 • biztosítson hozzáférést a személyes adataihoz:
  Személyes adataihoz, csak azt követően biztosítunk hozzáférést, amint megerősítettük, hogy személyes adatai feldolgozásra kerülnek. Jogában áll információkat kérni azokról az adatokról, melyek feldolgozás alatt vannak, továbbá ezen adatok forrásáról is.
 • engedélyezze a felhasználó számára személyes adatai helyesbítését, amennyiben adatai pontatlanok, illetve tegye lehetővé számára a hiányos személyi adatok pótlását.
  Kérjük, hogy amilyen hamar csak lehetséges, tájékoztasson minket a személyes adataiban bekövetkező változásokról, ugyanis ez az egyetlen mód arra, hogy az általunk tárolt adatok teljességét és integritását biztosítani tudja. Bármilyen változással kapcsolatosan a jelen irányelvek 10. pontjában lévő elérhetőségeken tud minket értesíteni.
 • engedélyezze az egyénileg megadott személyes adatok strukturált, általánosságban használt, gép által olvasható nyomtatását.
 • engedélyezze a személyes adatok törlését (azaz az elfelejtéshez való jogot):
  A személyes adatok törléséhez való jog korlátozott, tekintettel arra, hogy nem törölhetjük ki azokat a személyes adatokat, melyek jogi alapon, vagy szerződéses alapon kerülnek feldolgozásra (beleértve a szavatossági időszakot, vagy egyéb olyan időszakokat, melyek egy adott szerződésből következnek).
 • engedélyezze a korlátozott feldolgozáshoz való jogot (pl. a feldolgozás korlátozása az általunk feldolgozott adatok integritásának ellenőrzése közben lehetséges).
 • engedélyezze a feldolgozás elleni tiltakozáshoz való jogot:
  A feldolgozás elleni tiltakozás, a legitim érdek alapján történő feldolgozás eseteire (azon esetekre vonatkozik, amelyekben az Ön adatainak a feldolgozása legitim érdek alapján történik; a jelen Irányelvben kerülnek felsorolásra, vagy ezt megelőzően Önt erről tájékoztatjuk) és a direkt marketingre (a profilozást is beleértve)korlátozódik.
 • biztosítsa az érintett számára az adatok átruházhatóvá tételét és az adatok strukturált, általánosan használt és gépileg olvasható formában való biztosítását, vagy az adatok közvetlenül egy másik adatkezelő számára történő továbbítását.

Engedélyezze a beleegyezés visszavonását, amennyiben a személyes adatok feldolgozása beleegyezés alapján történik, amikor a hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt történt adatfeldolgozás jogszerűségét. A jelen Irányelvek 10. pontjában leírt módon bárki visszavonhatja a beleegyezését. A beleegyezés visszavonása Önre nézve nem jár negatív következményekkel. A beleegyezés visszavonását követően nem fogunk tudni bizonyos szolgáltatásokat biztosítani Önnek, abban az esetben, ha ezek a szolgáltatások olyan jellegűek, hogy a személyes adatai nélkül nem tudjuk biztosítani ezeket (pl. az e-mail címe feldolgozása nélkül nem tudunk e-mail értesítő szolgáltatásokat nyújtani Önnek). Minden olyan egyén, akire ezek az adatok vonatkoznak, panaszt tehet ellenünk az információbiztosnál.

Jogai gyakorlása érdekében felveheti velünk a kapcsolatot e-mailen, az üzenet tárgyában tüntesse fel, hogy Személyes adatok védelme; vagy telefonon keresztül.

A Medis vállalja, hogy indokolatlan késedelem nélkül, és legkésőbb a törvényileg meghatározott határidőn belül válaszol az érintett ügyfél kérelmére.

10. Kapcsolat

A Medis által tárolt személyes adatok védelméért felelős személy vagy felhatalmazott biztos felel a titoktartási kötelezettséggel kapcsolatos tájékoztatásért, az adatok összegyűjtésének és feldolgozásának módjával kapcsolatos kérdésekben, továbbá felel az Ön adataival kapcsolatos igénybenyújtásokért is. A felhatalmazott adatvédelmi biztossal való kapcsolatfelvétel érdekében kérjük, küldjön e-mailt a gdpr(at)medis.com címre vagy hívja a (01) 589 69 00 telefonszámot.

11. Meghatározások

Ez a szakasz az Adatvédelmi Irányelvekben használt kifejezések meghatározását tartalmazza.

Személyes adatok : bármilyen olyan információ, amely egy specifikus, vagy azonosítható egyénre vonatkozik, pontosabban: név, azonosító szám, internetes azonosítók, vagy olyan tényezők, melyek az egyén fizikai, élettani, genetikai, mentális, gazdasági, kulturális vagy társadalmi identitására jellemzők.

Feldolgozás minden olyan cselekedet, vagy tevékenység, mely a személyes adatokkal kerül elvégzésre, és amely leginkább ezeknek az adatoknak a begyűjtését, szerkesztését, tárolását, módosítását, megtekintését, visszakeresését és törlését foglalja magába.

Az ellenőr egy természetes, vagy jogi személy, aki egyedül, vagy másokkal közösen, meghatározza a feldolgozás céljait és eszközeit. Ezen Irányelvek alkalmazásában a Medis az ellenőr.

A feldolgozó egy természetes, vagy jogi személy, vagy egy hatóság, ügynökség, vagy egyéb szerv, mely az adatkezelő nevében feldolgozza a személyes adatokat.

Szakértői csoport az egészségügyi vagy gyógyszerészeti szakmában dolgozó természetes személyek (például egészségügyi intézmények, gyógyszertárak), valamint az olyan nagykereskedelmi drogériákban dolgozó személyek, akikkel együttműködünk.

A végfelhasználó minden olyan természetes személy, aki a szolgáltatásainkat használja (beleértve az online áruházbeli felhasználókat, a hűségklubok tagjait stb.).

12. Változások

Medis fenntartja a jogot arra, hogy időszakosan módosítsa, a személyes adatok védelmére vonatkozó mindenkori körülményekhez és jogszabályokhoz igazítsa Adatvédelmi Nyilatkozatát. Annak érdekében, hogy bármilyen változással, vagy frissítéssel kapcsolatban tisztában legyen, kérjük, ellenőrizze a hatályos Adatvédelmi Nyilatkozatot, mielőtt személyes adatait megadná!