Bosnia & Herzegovina

Zaposlenici Medis International BiH povodom 15 godišnjice postojanja zasadili 15 četinara

Zaposlenici Medis International BiH povodom 15 godišnjice postojanja zasadili 15 četinara

Medis International Bosna i Hercegovina ove godine obilježava 15 godina postojanja i poslovanja. Tim povodom je bh. tim Medisa nakratko napustio urede i uredsko okruženje zamijenio prirodom. Nastavljajući svoju praksu društvene odgovornosti i ekološke osviještenosti, ekipa iz Medis International BiH zasadila je simboličnih 15 četinara na padinama olimpijske planine Igman kod Sarajeva.

Ovim je Medis, nezavisna kompanija za marketing i prodaju farmaceutskih proizvoda, ponovo pokazao društvenu odgovornost i brigu za očuvanje okoliša.

Medis je u Bosni i Hercegovini uspio zauzeti vrlo visoku poziciju i postati prepoznatljiv u pružanju jednakih terapijskih mogućnosti pacijentima poput onih kakve su dostupne u Evropi i svijetu. U svom asortimanu nudi odabrane visokokvalitetne lijekove, dodatke prehrani i medicinska sredstva svjetskih poznatih proizvođača, kao i vlastite brendove. Medis International BiH posluje u sklopu matične kompanije Medis iz Ljubljane, koja pokriva srednju i istočnu Evropu, ima više od 350 uposlenih te iza sebe ima 30 godina tradicije.


Izvršni direktor Medis International BiH Emir Fazlić ponosno ističe:

U periodu koji je iza nas ostvarili smo vrlo uspješne rezultate poslovanja. Razvili smo se i postali lider na području terapije multiple skleroze, epilepsije, ginekologije, liječenja rijetkih bolesti, specijaliziranih bolničkih proizvoda i estetike. Pored toga smo kroz 15 godina djelovanja u BiH postali prepoznatljiva farmaceutska kompanija sa produktima poput Novalac mliječnih formula, Imunoglukana, Waye i sl.

Fazlić dalje dodaje da veliko srce Medisa, koje je i novi logo kompanije, žele ove godine, uz obljetnicu kompanije, otvoriti prema svima i prikazati na različite načine kroz niz aktivnosti u Bosni i Hercegovini.